Bruschetta med tomat och mozzarella

 
 
 
Att jag älskar medelhavet och Italien har väl knappast undgått någon som följer den här bloggen. Av någon anledning börjar italiennerven alltid vakna i juni runt midsommar, då vill jag packa väskan och dra iväg. Jag längtar efter slingrande grusvägar i Toscana, nuskyrdade vattenmeloner, solmogna tomater och salt vatten på en sandstrand. Eftersom det inte blir någon italienresa i år får jag nöja mig med god italiensk mat. Vi äter gigantiska mängder bruschetta på sommaren, antingen den klassiska bruschettan med tomat eller min svampvariant
 
I övrigt har jag spenderat morgonen med att sy kuddöverdrag, lyssnat på P1 och kulturradion, hört "experter" analyser vad prinsessan Madeleine kommer bära för klänning idag, hur hennes hår kommer se ut...Ok, jag kommer väl också titta på bröllopet...
 
 
Bruschetta med tomat och mozzarella till 2 personer
 
4 skivor vitt bröd, gärna dagsgammalt
olivolja
1 vitlöksklyfta
 
2 tomater
1 mozzarellaboll
1 näve färsk basilika
salt & peppar
olivolja
 
Ringla rikligt med olivolja i en stekpanna, lägg i brödet och stek på bägge sidor tills det fått fin färg. Lägg på en tallrik med hushållspapper och låt oljan rinna av. Gnid in brödet med vitlöksklyftan. 
 
Hacka tomaterna, mozzarellan och riv basilikan grovt. Blanda alltsammans och ringla över olivolja och salta och peppra. Lägg blandningen på brödskivorna och servera genast. 
 
 
 
#1 - - Malin Olofsson:

Jag älskar bruschetta! :D

Svar: visst är det gott!
Karin