Basilikasnäckor

 
Till alla er (till dig Fia!) som förbereder examenskalas, studentkalas och skall bjuda på buffé - här kommer ett av mina bästa buffébröd - basilikasnäckor. Enkla att baka, principen funkar precis som kanelbullar, kavla, bred på fyllning, rulla och grädda. Klart. De funkar bra att frysa in men allra godast smakar de förstås nygräddade. Det fina är ju att de går att variera precis hur man vill, med andra örter, med fetaost, brieost, tomater - du väljer själv.
 
Måndag och jobbets mailsystem fungerar inte. Katastrof. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Lika bra att skratta åt eländet...
 
Basilikasnäckor ca 20 st

10 dl vetemöl
6 dl vatten
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 msk olivolja
 
Fyllning:
1 kruka basilika
100 g pinjenötter
1 1/2 dl olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda jästen och saltet i mjölket och tillsätt ljummet vatten. Jag körde min deg i matberedaren i ca 10 min. Hacka basilikan och låt de blandas med i degen. Jäs i ca 45 min. Kavla ut degen på mjölat bord precis som du gör när du bakar kanelbullar. Lägg på basilikablad, strö över lite havssalt och ringla över olivolja. Rulla ihop degen och dela rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Jäs i ca 30 min. Stö över lite pinjenötter och ringla över lite olivolja innan gräddningen. Grädda i ca 8-10 min
 
 
#1 - - Malin´s Diner:

Men så gott det ser ut! Perfekta "ta-med-till-stranden-bullar" till mig, tyvärr inte kidsen. Men de kan få några torra mackor...

Kram kram

Tack för vinsten! Här ska det bli glassigt värre!

#2 - - Anna Holm:

Kul tips! :D

#3 - - michaela ♥:

åh. vilket bra tips. ser mumsigt ut! och basilika är ju såå gott!

#4 - - milla:

Vad gott och fräscht detta verkar sparar receptet:9

#5 - - Elin:

Men vad fina! Dom vill jag göra! Tack för tips!

#6 - - Hanna Karlsson:

Vad goda de ser ut!