Tomatsås med paprika

 
Vi har ätit oss igenom stora delar av Italien, jag och Peter. Det känns lite som ett måste att testa en ny tomatsås varje gång vi är där, de smakar olika beroende på vilken region man befinner sig i. Med socker, utan socker. Med basilika, utan basika.  Ja ni fattar. Det här är receptet på vår tomatsås, spetsad med paprika, den är precis så fräsch men samtidigt mustig som jag älskar. Det kan låta torftigt med pasta och tomatsås men nej! Det är ju så gott och tillsammans med en god parmesanost kan jag äta detta nästa 7 dagar i veckan. Så det så.
 
Så kom den då, värmeböljan. Vi orkar knappt röra på oss mer än att gå ner till båten och åka ut till en holme eller fiska makrill. Det är sköna dagar  och jag njuter i fulla drag. Önskar er alla en riktigt fin fredag!
 
Tomatsås till 4 personer
 
450 g färska tomater (gärna ekologiska)
1 gul paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1/2 tsk socker
salt & peppar

Hacka löken och vitlöken och fräs den på låg värme tills den mjuknat. Hacka tomater och paprika grovt och låt dem fräsa med ett par minuter. Mixa till en slät sås och salta och peppra och smaka av med socker. Låt puttra i ca 20 min och servera därefter med pasta.
 
 
 
 
 
 
#1 - - Malin Wederberg:

Vad gott :D

#2 - - Charlotta:

Underbara bilder, kompis! Och jag håller med, pasta och sås skulle jag kunna leva på sju dagar i veckan. Lätt.

Svar: javisst är det så! Vi har sett om hela Sopranosserien den här sommaren och det kickade igång pastanerven rejält haha :) hoppas vi ses snart!
Karin

#3 - - Ida Nilsson:

Det ser verkligen jättejättegott ut!

#4 - - Karin O:

Alltid lika gott:)

#5 - - Sofie - Up close with big cats:

mums :D fin blogg du har