Plättar med bovete och banan

 
Sommarmat när det är som bäst. Snabbt och enkelt. De här plättarna funkar som frukost, lunch eller mellanmål. Allra helst tar jag med dem på en holme och äter dem efter jag har doppat mig. Bovetemjöl har blivit något av en standardvara i vårt skafferi. Jag använder det hela bovetet till gröt och flingor eller finmalet mjöl i pannkakor och bröd, det funkar finfint.
 
Jag hade tänkt skriva en lång radda om båtturer, salt vatten och klippor men orden verkar ha gått på semester. Ha en riktigt skön tisdag kamrater, det skall jag ha!
 
Plättar med bovete och banan ca 20 st
 
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl mjölk
1 banan
2 tsk socker (kan uteslutas)
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör till stekning
 
Kör samtliga ingredienser i en mixer tills du har en slät pannkakssmet, Om du inte har en mixer mosar du bananen fint, blandar med ägg, de torra ingredienserna och hälften av mjölken, på så sätt är det lättare att vispa ut klumparna, tillsätt resten av mjölken och vispa tills du har en slät pannkakssmet. Smält smör i stekpannan och grädda plättarna tills de har fin färg.
 
 
 
 
#1 - - Maria - mamma till Liam ☆:

nämen åh vad gott :)

#2 - - Karin O:

Vilket gott tips!
Hoppas allt är bra med dig i sommarvädret!

#3 - - Annika:

Super mumsigt! :>

#4 - - Sara på Vardag.nu:

Jag har aldrig använt bovete, så vitt jag minns... Men blinier set jag ju laga någon gång, det är la hög tid för det!

#5 - - Charlotta:

Låter finfint! Har ungefär samma problem, igår skrev jag på samma blogginlägg i typ 4 timmar och kunde inte alls få ihop något bra. Haha.

#6 - - fia:

Mums mums!! Nu får det bli lite plättar här och gosylt!
kram
Fia

#7 - - Malin:

Din blogg måste vara den bästa med recept och mat!
Det blir alltid så gott :D Hade dock inget bovete tyvärr så tog något lantbrödsmjöl, men nog de godaste plättarna jag gjort!
Ska även testa lite bönröra på stekt macka till kvällsmyset :D
Tack för en härlig blogg!

Svar: Vad snäll du är! Det är alltid jätteroligt att höra från läsare som uppskattar mina recept :D
Karin