Jordgubbspajer med basilika och italiensk maräng

 
 Jordgubbsfrossan fortsätter. Räkna med att den håller i sig juli ut på den här bloggen... Jordgubbar och basilika är kanske en oväntad med väldigt god kombination. Jag tyckte basilikan passade perfekt till att fräscha upp pajerna med jordgubbar som toppas med söt maräng. Självklart går det bra att utesluta den om du inte är sugen på en kulinarisk utsvävning.
 
Jordgubbspajer med basilika och italiensk maräng ca 12 st
200 g smör
5 dl mjöl
1/2 dl florsocker
3 msk råsocker eller vanligt strösocker
 
Arbeta ihop smör, mjöl och florsocker till en deg och tryck ut pajdegen i muffinsplåten. Grädda i ca 8-10 min på 175 grader.
 
500 g jordgubbar
1/3 kruka färsk basilika
 
Italiensk maräng:
4 äggvitor
11/2 dl socker
11/2 dl socker
1 dl vatten

Häll äggvitor och 11/2 dl socker i en bunka och vispa i ca 10 min. Värm undertiden vatten och 1 1/2 dl socker och låt koka upp till sockerlag. Lagen skall vara helt genomskinlig. Häll den kokande lagen i bunkenmed äggvitorna och vispa i ytterligare 15 min.
 
Låt pajformarna svalna, skiva jordgubbarna och riv basilkabladen i mindre bitar. Fyll varje pajform med en matsked jordgubbar och basilika. Spritsa ut marängen med tyll och bränn av med en gasolbrännare (kan uteslutas). Förvara i kylen.
 
 
 
 
 
 
#1 - - Sofie mumsfillibaba:

Gud, så gott! Känns inte så komplicerat heller. Gillar!!

Svar: nej det är superenkelt, och fint att göra till många :)
Karin

#2 - - Malin´s Diner:

Hm, snuskigt gott ser det där ut. Har precis lagt in ett inlägg där jag hade basilika i både, för- huvud- och efterrätt. Basilika gillas alltså!

Kram kram

#3 - - Petra:

Jösses vad gott! ;)