Grillade ostron

 
Igår hade vi en sån där dag som kommer läggas i mappen "dagar att minnas av sommaren 2013". Blå himmel, sol, hav och bad. Och så ostronplockning. Numera finns det (tydligen) gott om ostron, både japanska och skandinaviska i vikarna på västkusten och vi passade på att plocka några igår för att testa. Istället för att äta dem råa testade vi att grilla dem vilket var riktigt gott. Principen med ostron är densamma som med musslor, är de öppna när du plockar dem skall de slängas och om de inte öppnas när du tillagar dem skall de också kasseras.
 
Det blir förmodligen en båttur även idag. Få saker är så rogivande som att puttra fram i vår lilla eka, blunda, lyssna på havet och känna doften av salt. Hoppas ni har en fin söndag!
 
Grillade ostron
 
färska ostron (ränka 3-4 ostron/ person)
olivolja
bladpersilja
ev tabasco
 
Låt grillen bli riktigt varm, lägg därefter ostronen på gallret och lägg gärna på ett lock. Grilla i ca 15.20 min tills ostronen öppnat sig, de som inte öppnat sig kastar du. Bryt upp ostronen, lägg dem på ett fat och ringla över lite olivolja och toppa med grovhackad persilja. Servera med tabasco.
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Emma - Mamma till Olivia ♥:

Vilka fina bilder! :-)

#2 - - Petra:

Å vad häftigt, väldigt vackra bilder som alltid,)

#3 - - Petra:

Å vad häftigt, väldigt vackra bilder som alltid,)

#4 - - EvaMarie Bjerneby:

Underbar tallrik....en sån hade min mormor!!!! Jättefin blogg du har!!! Hittade den genom Henrick (sonen min!) !!!!! Den kommer jag att fortsätta kika på!!!!!!/EvaMarie

#5 - - Marie Bergman:

Oj vad spännande. Älskar ostron men har nog aldrig smakat grillade! :) Men det är nog minst lika gott det med :)

#6 - - Ola:

Det där verkar vara de japanska ostronen, Crassostrea gigas istället för de vanliga som växer i Sverige, Ostrea edulis. De japanska är större men inte lika goda (är dock inte så förtjust i att äta djur alls :)