Frittata med potatis, bacon & örter

 
 
Jag är inget stort fan av sol eller värme. Min kritvita hy gör sig bättre i oktober än i juli och om du ber mig välja mellan varma julidagar i shorts eller krispiga septemberdagar i stickad tröja så väljer jag det senare alla dagar i veckan. Det är därför dagar som denna, när det blåser nästintill storm, men ändå är varmt i luften, passar mig alldeles utmärkt. Vi gav oss som vanligt ut tidigt, jag och Akilles, på vår vanliga runda och tog i ordentligt så att svetten lackade. Jag kastade mig därefter i ett stormigt hav och det var fullkomligt ljuvligt! Det är nog stunder som denna jag gillar allra bäst med sommaren. Att i lugn och ro få dricka kaffe, huttra lite efter badet och ha en helt tom dag framför sig att fylla.
 
Vi (läs jag) lagar klassisk semestermat här hemma, till min mans stora förtret. För en man som älskar kött och gärna potatis, grytor och revbensspjäll är det här med nudlar, frittata och  rödbetsbruschetta ingen dröm men han hänger i. Den här frittatan verkade dock uppskattad, lätt att göra är den också och går såklart att variera i oändlighet. Jag fyllde min med kokt potatis, bacon, lök och en massa färska kryddor. Istället för att steka den på spisen lät jag den gräddas i ugnen istället, på så sätt slapp jag steka baconet för sig. Lätt och smidigt!
 
Frittata med potatis, bacon & örter 2 pers
 
4 ägg
6 kokta potatisar
100 g bacon
1 gul lök
1 näve färska örter tex oregano, saliva, timjan
2 msk vatten
salt & peppar
olivolja
 
Skiva potatisen och löken och skär baconet i mindre bitar. Smörja en ungfast form eller en stekpanna med olivoljan. Lägg i potatis, lök och bacon. Vispa snabbt ihop ägg och vatten och salta och peppra. Häll äggblandningen i pannan och grädda på 200 grader i ca 15-20 min. Vid servering strör du över de färska kryddorna.