Falafelfest

 
Ta ett gäng härliga vänner, en handfull ungar, en galen hund, sol, trädgård och massor av falafel så har du ett bra recept på en perfekt söndag. Dagar man minns när det regnar, snöar och är allmänt grått.  Falafel är bra mat att laga till många, man får lov att äta med händerna och ungar verkar gilla det också. Jag bakade pitabröd till mina falaflar men det går också bra att servera dem med t.ex. sallad. Recept på falafel hittar du här. 
 
Jag har suttit ett bra tag nu med händerna på tangentbordet och funderat på vad jag skall skriva. Har skrivit ett par rader, suddat ut och börjat om igen. Blicken letar sig till havet utanför fönstret istället för att fokusera på skärmen. Jag tror minsann att jag har börjat gå in i semestermoodet...äntligen...!
 
Pitabröd ca 8 st 
 
25 g jäst
5 dl vatten
1 nypa salt
2 msk olivolja
12-13 dl vetemjöl
 
Smula ner jästen i en bunke, häll i vattnet och rör tills jästen smält. Tillsätt samtliga övriga ingredienser, spara ca 1 dl mjöl till utbakningen. Arbeta i maskin tills du har en slät och smidig deg. Låt jäsa i ca 45 min. Rulla mindre bollar av degen och kavla ut tills du har små runda kakor som är ca 10 cm i diameter. Jäs på plåt med bakplåtspapper i ca 30 min. Grädda på 225 grader i ca 8-10 min.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Katarina:

Härliga bilder och bröden ser perfekta ut.

Svar: tack snälla du! :)
Karin

#2 - - Matti:

Så gott, så trevligt, så inspirerande.

#3 - - Elin:

Åh så fina bilder! Tack för en härlig dag :)

#4 - - Martina:

Härliga tider!

#5 - - HemkäraHanna:

Det ser underbart ut! Både sällskapet och maten. Hoppas att du får semestermod på allvar snart.

#6 - - fia:

Åt Falafel för första gången i mitt liv i Köpenhamn sist vi var där, på Rizzrazz..DET var så himla gott.
Kan ju tänka mig att dessa är än godare. Smarriga ingredienser och kryddor. Ska testa absolut.
Åh du...Nu har vi bokat resa till Paris i oktober YEY!!!

#7 - - Malin´s Diner:

Falafelfest har jag då inte varit bjuden till nån gång, inte hållit i själv heller för den delen. Verkar vara n attans så trevlig tillställning.

Kram kram

Svar: haha ja det rekommenderas! :D
Karin