Bruschetta med rödbetor, feta & hasselnötter

 
Hur många bilder på ett gäng rödbetor kan man ta undrar ni? Många. Rödbetor tillsammans med rödkål toppar nog mina all time favourites när det kommer till matobjekt att fota. Det är ju så vackert! Ja, jag är matnörd...Det är ju som bekant rödbetstid nu och vi äter de röda rackarna flitigt. En av de saker jag gillar mest med bloggosfären och framförallt matbloggarna är att recepten och inspirationen flödar. Inspirationen till det här receptet hittade jag först hos Ann-Louise som i sin tur hade hittat det här. Att råriva rödbetor är magiskt gott, det kan låta mastigt att äta rårivna rödbetor men tillsammans med gurkan och löken blir det oerhört fräscht. Jag toppade med fetaost men det går precis lika bra med chevre.
 
Vad som har hänt i helgen? Inte mycket. Sommarsäsongen har dragit igång ordentligt, utanför mitt fönster har en  ström av båtar seglatförbi, norrmänn har fotat vår trädgård (obligatoriskt ett par gånger varje sommar..) och jag plöjer böcker.
 
Bruschetta med rödbetor, feta & hasselnötter till 4 personer
 
4 st stora rödbetor
1 gurka
1 sommarlök
100 g fetaost
1 dl hasselnötter
8 skivor vitt bröd, gärna dagsgammalt
olivolja
salt & peppar
 
Tvätta rödbetorna väl och riv dem på den grova sidan av rivgärnet, gör samma sak med gurkan. Skiva löken fint och blanda samman med rödbetorna och gurkan. Ringla över lite olivolja och salta och peppra. Häll rikligt med olivolja i en panna och stek brödet tills det fått fin färg på bägge sidor. Värm en torr stekpanna och rosta hasselnötterna och hacka dem därefter grovt. Lägg ett par matskedar av rödbetssalladen på varje brödskiva, smula över lite fetaost och strö över hasselnötterna.
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Felicia:

Oh gud så gott det lät! Måste verkligen testa fast skippar nog löken, aldrig testat äta rödbetorna råa men det kan nog bli gott ja