Wook på julens kål

 
 
Vi fortsätter rensa kylskåpet på julmat, note to self, köp inte så jäkla mycket mat nästa jul! Kylskåpet är fortfarande fyllt med brysselkål, rödkål, grönkål, sill, lax...you name ut... Gårdagens middag blev en wook gjord på den överblivna kålen, ett gott och bra sätt att använda den på tycker jag. Jag serverade wooken till kyckling, men det går såklart att äta den precis som den är.
 
Så var vi tillbaka i vardagen igen. Jul och nyår känns som bortblåst. Julgranen är utslängd, den sista julrosen tittar visset på mig och det enda som vittnar om att det har varit jul är att jag hittar en massa chokladpapper under soffan. Typ. Nytt år, nya tag. Ny energi och glädje. Nu kör vi!
 
Wook på julens kål till 4 personer
 
1 stor gul lök
3 morötter
1/4 rödkålshuvud
ett par "grenar" grönkål
3 paket nudlar
1 dl vatten
3 msk sweetchilisås
1 msk färsk riven ingefära
salt & peppar
olja
 
Strimla lök, morötter, kål och fräs i en varm panna med olja. Koka nudlarna under tiden. TIllsätt vatten, sweetchilisås, salt och peppar samt ingefära i wooken och låt puttra i ca 10 min. När nudlarna är klara blandar du i dem i wooken.
#1 - - Karin O:

MUMS, älskar kål och wok låter som en perfekt kombo:)

#2 - - emma ❥ olivias mamma:

Skulle också behöva ett matintresse .. haha! :-)