Lite inspiration tack!

 
Som vanligt i januari, februari är jag inte sugen på mat. Aptiten är inte jättebra och jag hade egentligen kunnat leva på hönsbuljong. Typ. Istället försöker jag äta mycket fisk, torsk, långa, fisksoppa. Men jag behöver inspiration! Ge mig era bästa, fräschaste recept, jag behöver nya smaker, nya influenser och mat att längta efter. Bring it on, please!
#1 - - Katarina:

Här kommer inspiration :)
http://hovkonditorn.blogspot.sg/2013/01/green-lentil-stew.html
http://hovkonditorn.blogspot.sg/2013/01/pesto-ricotta-tart.html
http://hovkonditorn.blogspot.sg/2012/12/spinach-feta-pocket.html

Svar: tack så mycket! :D
Karin

#2 - - Pernilla Chis:

Fick du ingen inspiration i Frankrike? :)
Vet dock inte om jag skulle våga mig på att tipsa dig om mat. Du som är så duktig och inspirerar andra. Som mig :)

#3 - - Lotta:

Kika i npå Denize.se
Mycket smarriga recept och fina foton.
Kram Lotta

#4 - - Linda:

Jag förstår dig verkligen, ibland blir även matnördar trötta på mat.

Fräsch var önskemålet, så jag föreslår:

http://livsaptit.wordpress.com/2010/05/06/krispiga-salladsrullar-med-nouc-cham-sas/ - grönsaker invirat i salladsblad+god sås+lax!

http://livsaptit.wordpress.com/2010/12/17/fantastisk-apelsinsallad-med-fetaost-och-notter/
Apelsinerna är fina nu och tillsammans med gröna blad, nötter och fetaost blir de mer matiga än dessertiga.

http://livsaptit.wordpress.com/2012/01/06/gronsaksband-med-rakor-och-riven-ost/
Långa strimlor av grönsaker istället för pasta fräschar upp de flesta orginal-pastarätter. Räkor är gott till!

http://livsaptit.wordpress.com/2010/11/17/ortpanerad-spattafile-med-fyllig-gronsaks-och-citronsas/
Citronsås piggar upp spättafilén. Servera med massor av grönsaker!

Annars tycker jag att det är soppsäsong nu, men jag hade visst bara bloggat om mixade soppor och inga fräschisar. Recepten ovan kanske kan kicka igång mat-tänk-lusten lite iaf!

Ha en fortsatt fin vecka!

Kram


Svar: tack linda! Vilka härliga recept!
Karin

#5 - - Kim:

Inspirationer går verkligen i vågor...
Idag hade jag en bra dag! Blev getostgratinerade portabellohattar med persilja, purjo och citron.

#6 - - sofie mumsfillibaba:

Tja...det är väl bara att fortsätta med mustiga grytor, värmande soppor och rotfrukter ett tag till innan det är dags för vår- och sommarfräsch mat!

Svar: neeeej! Inga mer grytor, haha, jag är så sugen på något annat...
Karin

#7 - - Sara:

Vad sägs om ceviche gjord på limemarinerade räkor, mango, chilipeppar, koriander, paprika och rödlök serverad tillsammans med lax och vitlöksbröd (eller att äta som den är)? Urgott!

Svar: åh! precis det jag vill ha nu! Tack för inspirationen! :D
Karin

#8 - - Sofie på Comida och bebida:

Håller med om att matinspirationen inte är på topp just nu. Om du gillar grönkål är grönkålspesto ett hett tips!
http://comidaochbebida.wordpress.com/2012/12/27/gronkalspesto/

#9 - - Agnes:

Kräftsjärtspasta med saffran!Sjuukligt gott!