Morotsmarmelad med apelsin och ingefära

 
Morotsmarmelad, kan det vara något? Det är väldigt fräscht och gott, speciellt i kombination med apelsin och ingefära. Gott på scones kan jag lova! Jag tror inte jag är ensam om att känna mig ganska hängig, trött och allmänt grå just nu. Jag ser fram emot att bocka av februari, lägga undan dunjackan och långkalsongerna. Tills dess frossar jag i citrusfrukter, matiga vintersallader och stora koppar te. 
 
Morotsmarmelad med apelsin och ingefära
 
4-5 st stora morötter
1 apelsin
1 bit färsk ingefära
11/2 dl vatten
4 dl syltsocker
 
Skala morötterna riv dem grovt. Skala ingefäran och riv den på den fina sidan av rivjärnet. Lägg morötter, ingefära, socker och vatten i en kastrull, pressa ner apelsinsaften. Låt sjuda på låg värme i ca 20 min. Fyll rena burkar med marmelad och förvara svalt. 
 
 
#1 - - michaela- med syskon i magen ♥:

kan tänka mig att det är gott. och så himla fin den blir också, underbar färg!

#2 - - Jessica:

Mmmm, det låter gott, men ser ännu bättre ut! :-)

#3 - - Karin - tjofftjoff:

Men oh så mumsigt!! :) Jag tror dig när du säger att det är gott på scones :D Jag gjorde faktiskt scones i lördags (http://tjofftjoff.blogg.se/2013/february/engelska-scones.html#comment) . Har du marmelad på eller under osten? ;)

#4 - - Helena:

Åhhh, vilken marmelad! Helt i min smak och den måste jag göra. Marmeladen är snart slut i burken. Tack för tipset! Kram

Svar: det är en riktig höjdare, så fräsch! kram
Karin

#5 - - Rebecca:

Åh så gott!