Märkliga tider

 
Det är svårt att inte fundera över vad vi stoppar i oss i tider som dessa. Skandalerna kring hästkött och färgat kött avlöser varandra. Igår var det Ikea och Dafgårds tur att hamna i blickfånget. Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka om det hela än. Det som har gjort mig mest konfunderad i och med hästköttskandalen med Findus lasagne är den absurda resväg köttet har haft runt om i Europa. Det fraktas hit och dit, till vilken nytta då undrar jag? Vi har förmodligen inte sett slutet på den här köttskandalen ännu. Vart det kommer sluta har jag ingen aning om. Att IKEA kommer få svårt att sälja köttbullar för 19 kronor tallriken i framtiden är förmodligen ett faktum.
 
Jag kommer att tänka på en lördag i vintras när vi, ett gäng matbloggare var och hälsade på på en bondgård, klappade på kossorna som alla hade namn och åt närproducerat kött. Vilken lyx och utopi detta helt plötsligt framstår som. Jag tänker köpa mer närproducerat kött, så ofta och mycket jag kan. Tyvärr har inte alla den möjligheten, jag hoppas, hoppas att skandalerna kommer medföra till ett större utbud.