Bakad sötpotatis

 
 
Sötpotatis är något som nästan alltid finns i vårt kylskåp, vi använder det till det mesta, som klyftpotatis, mos, eller i lergrytan. Det går mycket snabbare att baka sötpotatis än vanlig potatis och det blir väldigt gott. Låt skalet vara på och dela potatisen på hälften, ringla över olivolja och salt och så in i ugnen. Klart på 30 min! Servera dem till  en köttbit, grytan eller ät dem som de är med tex. fetaost blandat med lite creme fraiche, färska örter och salt och peppar.
 
Idag har jag laddat inför helgen genom att stryka saker på den där tråkiga listan. Jobbat, städat, tvättat och tränat. Ikväll kommer Peter hem från Malmö, äntligen!  Jag är redo för helg!
 
Bakad sötpotatis till 4 personer
 
4 stora sötpotatisar
ca 1 dl olivolja
flingsalt
 
Tvätta potatisarna. Dela dem på mitten och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö över salt. Baka på 175 grader i ca 30 min.
 
 
#1 - - Eleonore- Kokboksutmaningen:

Jag har aldrig ätit sötpotatis men detta ska vi absolut prova till sommarens grillning :D

#2 - - michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥:

mmm..ser gott ut! sötpotatis är en grej jag aldrig testat faktiskt!

Svar: gör det! det är supergott!
Karin

#3 - - Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma:

Mmm så gott det lät. Ska absolut provas. Tack för recept.