Grillad briemacka med sharon och ruccola

 
Visst är det så att det inte finns något som är mycket godare än rester. Jag har alltid tyckt att det roligaste kommer efter festen/kalaset/julen. Att sitta i köket efteråt med högar av disk, rester och vara så där härligt trött. Det är fina grejer det. Jag tänker på sommarnätterna i cafét där jag jobbade. Vi servitriser brukade ha så förbaskat ont i fötterna efter att ha serveratsom galningar hela dagen. När de sista sopsäckarna var slängda och disken klar satte vi oss på en bänk och tittade på båtarna i hamnen, drack sockerdricka och njöt av just det där lugnet som kommer efteråt. Årets restmacka blev inte en version med julskinka eller lax som man kanske skulle kunna tro. Det blev en variant med sharon, (eller heter de persimmon?) ruccola och brieost. En perfekt kombination av sött och salt. 
 
 
 
Grillad briemacka med sharon och ruccola till 2 hungriga personer
 
4 skivor dagsgammalt bröd 
8 skivor brie
2 skivade sharonfrukter
1 näve ruccola
 
Sätt ugnen på grill och 22 grader. Lägg två bitar brie på varje brödskiva och grilla i ugnen tills osten är smält. Lägg på ruccola och skivad sharonfrukt och servera pronto. 
 
 
 
 
 
#1 - - Lena:

Kul med nya smaker, skall absolut pröva : )
Ha det gott

#2 - - fia:

Ser gott ut!
kram
Fia

#3 - - sofie mumsfillibaba:

Låter som en helt fantastisk kombo!
Sharon, Persimon och Kaki är väl olika typer av samma frukt. Olika storlek och odlingsland tror jag.

#4 - - Malin´s Diner:

Men så gott och vilka fina bilder! Älskar Sharon/Persimon men har bara ätit dem rätt av.

Jag hittade ett reportage av dig i en tidning jag har, var väl Matmagasinet väl. Det var kul att läsa!

Kram kram

Svar: ja jag var med där för något år sedan, det var kul! :)
Karin Högberg

#5 - - Malin:

Spännande kombination! Skall defentitivt prövas :-)
Har två mogna sharonfrukter jag inte vetat vad jag ska göra med. Men nu vet jag ;-)

Svar: Det är en underbar kombination! Mogen sharon med brieost är en höjdare!
Karin Högberg