Chokladbollar med dadlar och hasselnötter

 
Lördag morgon och jag är uppkrupen i soffan med kaffe och vinterstudion. Efter morgonens promenad är både jag och hunden dyblöta och frussna. Snön ligger knappast vit på klipporna utan här är det regn och storm som gäller och färgslakan går i grått och ja, grått.  Idag är det stora bakdagen för vår del. Vörtbröd, knäckebröd och mandelmusslor. Vår senaste passion sedan vi fick hem den där stora tv:n som är kopplad till nätet, är brittiska serier. I går såg vi sista delen av The Hour, my god så spännande...! (Och herregud vad han är bra den där Ben Whishaw).  Nu är det dags att ta sig an The Wire (har jag enväldigt bestämt). Det får bli julens serie. Som alla vet måste man dricka te och äta något gott till brittiska tv draman (jo det är lag på det). Mitt senaste te-tilltugg är chokladbollar med dadlar och hasselnötter, receptet är egenkomponerat med stor inspiration från de många bloggar där ute som lagar rawfood. Jag har inte disciplin (eller viljan) att utesluta varken socker eller smör ur mitt (mat)liv. Därför innehåller dessa bollar både just smör och socker men det går absolut att utesluta dessa ingredienser. Bra recept hittar du här. Ha en riktigt skön lördag kamrater och glöm inte att njuta och andas!
 
 
 
Chokladbollar med dadlar och hasselnötter ca 12 st
50 g smör
10 st kärnfria dadlar
1 dl hasselnötter
2,5 dl havregryn
3 msk kakao
1 dl kokos till garnering
 
Kör samtliga ingredienser i en mixer tills du har en slät smet. Forma bollar och rulla dem i kokos. Låt stå i kylen i ca 30 min. 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Annster:

Så gott :)

#2 - - Liene Svärd:

Låter supergott!

#3 - - Anita:

Gott! :D