Apelsinsorbet med pistagenötter

 
Ok så då går 2013 mot sitt slut. Jag ser fram emot det. Jag ser fram emot att avsluta det här på många sätt omvälvande året och, inte börja om på nytt, utan ta andra stigar. 2014 kommer bli ett bra år. Det är tur att jag har bloggen för annars hade jag inte kommit ihåg hälften av vad som händer under året. Bloggen har ju lagom till årets slut fått en ny skrud,(tack för det Kim!), jag hoppas ni gillar den! Årets mest lagade mat måste utan tvekan bli makrill. Och kål. Årets mest sökta recept på bloggen? Italiensk maräng. Precis som förra året...
 
Från det ena till det andra, dagens dessert, apelsinsorbet med pistagenötter. Sicilianska smaker möter svensk jul. Lite så. Suktar ni som jag efter lätthet, fräschet och motsatsen till ris á la malta. Då är det här något för er. Jag använde ingen glassmaskin till den här sorbeten utan frös den i en plastbytta och rörde om då och då, det gick fintfint. 
 
 
Apelsinsorbet med pistagenötter 6 mindre portioner
4 apelsiner (saften)
1/2 dl socker
1 dl vatten
3 äggvitor
 
ca 1 dl hackade pistagenötter till garnering
 
Vispa äggvitorna tills de är vita och fasta. Pressa ur saften ur apelsinerna. Koka upp vatten och socker i en kastrull och koka tils du har en genomskinlig sockerlag och allt socker är upplöst. Låt svalna i några minuter och blanda sedan med apelsinsaften. Blanda därefter apelsinblandningen med äggvitorna. Lägg smeten i en plastbunke och täck med plastfolie. Frys i minst tre timmar och rör om då och då. Låt byttan stå framme i ca 10 min innan servering. 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - leavanny.blogg.se:

Gott!

#2 - - JUNITJEJ:

Vad det ser gott ut!

#3 - - Lena:

Men wow, vilken härlig blogg du har. Så gott allt ser ut, Återkommer gärna!

#4 - - Hanna Karlsson:

Det låter riktigt gott!

#5 - - Kim:

Precis den typen av efterrätt man är sugen på efter all julmat och allt som hör det till.
God fortsättning och det ska bli spännande att se vad 2014 har att ge!

#6 - - Mårtensson kök:

Mer än gärna friska efterrätter när som helst på året, tack gärna! Sorbet är fru Ms favoritglass faktiskt, men apelsiner i har vi nog inte haft någon gång.
Önskar dej en god fortsättning.

#7 - - Pernilla:

den här ska jag tipsa min sorbetande fästman om! och the blog looks gooooood!

#8 - - meh.blo.gg:

Åh det ser inte bara gott ut det verkar nyttigt också! Inget socker alls nästan ju! Måste testas!