Min bästa köttfärssås - den toscanska

 
Jag har ju uppmanat er att ge mig receptet på er bästa köttfärssås för att ha chansen att vinna ett fint paket från Mutti. Jag tänkte inte vara sämre själv, här kommer mitt allra, allra bästa recept på köttfärssås. Det är den toscanska versionen, som inte är lika såsig som den försvenskade och som innehåller morot, selleri och vin. Jag gillar den skarpt. Allra godast blir det om du blandar såsen med pastan i kastrullen istället för att servera dem var och en för sig.
 
Det har väl knappast undgått någon att Toscana är en av mina favoritplatser på jorden. Jag får allvarliga längtattacker när jag tittar på de här bilderna. Löken såldes vid vägkanten i de toscanska bergen, tänk om man kunde hitta sån en vanlig onsdag på ica! ;)
 
Min bästa köttfärssås - den toscaska -4 personer

300 g nötfärs
2 stora gula lökar
3 vitlöksklyfotor
1 stor morot
1 bit selleri
2 dl rödvin
ca 2 dl cocktailtomater
1/2 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
färsk timjan och oregano
olivolja

Fräs nötfärsen i olivolja utan att den tar färg, hacka löken och vitlökten och låt den fräsa med en stund tills den mjuknat. Tillsätt finhackade morötter och sellers samt tomaterna. Häll i vinet, tomatpurén och de krossade tomaterna. Salta och peppra. Låt koka på låg värme i minst 30 min. Ju lägre den får koka ju bättre är det. Tillsätt färska örter precis innan servering. Servera med spaghetti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Joanna / byblondie.se:

Ser väldigt gott ut! :)

#2 - - Emelie Petersson:

Åh det ser så gott ut :-)
Vilka vackra bilder :-)

#3 - - biggeros:

Din köttfärssås kommer garanterat hamna bland mina pastarecept. Låter otroligt gott!! Kram på dig