Lise Maries pepparrotssås

 
För några helger sedan blev vi bjudna på middag hos Lise Marie och gänget som har ett härligt hus på Tången, en liten bit utanför Mollösund. Lise Marie har ett fantastiskt litet grönsaksland och hela sommaren har pepparroten växt sig större och större, iaf bladen. För när man skördar pepparroten märker man att det liksom inte bli så mycket av det, en liten, liten pepparrot längst ner och gigantiska blad upptill. En god sås blev det iaf av det, vi åt den till grillad tysk korv och potatis. Pepparrotssås för lätt minnet till skolbespisningen och ett torrt och grått pepparrotskött. Men en färskriven pepparrot på torsk med lite smör eller som här till korv, det är helt andra grejer det.
 
Lise Maries pepparrotssås 
3 dl creme fraiche
ett par cm färsk pepparrot
2 msk olivolja
salt & peppar
färska örter till servering
 
Skala pepparroten och riv den fint, blanda med creme fraiche och olivolja, smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen en timme eller så innan servering så smakerna hinner utvecklas.
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - fia:

Man kan undra varför man inte har så "goda" minnen från skolbespisningen? Själv gick jag inte dit de 3 sista åren i grundskolan men pepparot är jättegott! Mums - den såsen testas gärna :)
kram
Fia

#2 - - Sara på Vardag.nu:

Pepparrot är en av mina absoluta favoriter i köket. Det är så himla gott! För inte alls mina tankar till skolan utan till sommar, Sverige och god mat.

#3 - - Petra:

Härliga bilder,)

Svar: tack!
Karin