Hallonkaka

 
Vad hände? Det sa bara poff, sen var sommaren borta? Det blåser, regnar och åskar och jag har redan börjat ta på mig strumpor...jag vägrar! Fortsätter bada i ren trots...sommaren är inte över än..
För oss som gillar mat är augusti den allra bästa månaden. Nu kommer finfina råvaror som bär, äpplen, plommon och svamp. Första mackan med smörstekta kantareller är ljuvlig och likaså björnbärspajen. Till förra veckans fredagsfika bakade jag den här enkla hallonkakan. Istället för att använda mjölk i smeten använder jag filmjölk, jag tycker att kakan får en fin och saftig konsistens då. Det finns något rustikt och hederligt över kakor som denna. Jag tittar ofta efter dem på fiken jag besöker men tyvärr saknas de ofta. De har blivit ersatta av brownies och smulpaj och det kan ju förvisso också vara gott men ibland längtar jag efter detta. Det enkla. Det goda.
 
Hallonkaka
 
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
75 g smör
1 dl filmjölk alt 1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 dl hallon
 
Smä'lt smöret och vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner de torra ingredienserna och det smälta smöret. Smörj en kakform med smör och ströa den med ströbröd. Häll i smeten och lägg i hallonen på slutet. Grädda på 175 grader i ca 35.40 min. Kakan skall vara helt torr när du tar ut den.
 
 
 
 
#1 - - Maria:

åh vad den kakan ser god ut! :)

#2 - - Emelie Petersson:

Åh så underbart gott det ser ut :-)

#3 - - Anonym:

Bilderna lockar, i vanlig ordning! Färska hallon har jag bara ätit någon enstaka gång nu i sommar, alldeles för lite... Måste nog baka i helgen :)

#4 - - tina:

Jag håller med, mer sådana här bakverk! Det är ju såhär fika ska smaka.

#5 - - fia:

Happ då blir det hallonkaka i morgon i detta huset kan jag säga...fyyyyy va jag blev sugen...:) Älskar lätta GODA recept!
Värmen - Den drog!
kram
Fia