Grillat sidfläsk med potatis och bondbönsallad

 
I söndags skrek smaklökarna efter något nytt, eller åtminstone något annat. Som bondbönor, som jag inte ätit på år och dar och grillat sidfläsk som var något helt nytt för mig. Jag gjorde en enkel sallad baserad på kall potatis, bondbönor lite blandad sallad och en dressing med olivolja och citron. Bondbönorna ja, de behöver lite förberedelse. De skall öppnas, hinnan på bönorna skall tas bort och sen skall de förvällas ett par minuter i kokande vatten.
 
I övrigt är det inte mycket som är nytt. Jobb, brygga, hav, morgondopp, kvällsdopp och en jäkla massa kaffe däremellan. Sommaren hänger sig kvar och det är jag så glad över. Jag byter lätt bort hela juli mot den här perioden!
 
Grillat sidfläsk med potatis och bondbönsallad 4 personer 
 
ca 16 skivor skivat sidfläsk
olivolja till pensling
peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader allt grilla fläsket på en kolgrill. Pensla dem med olivolja och peppra, fläsket är så salt i sig själv att det inte är säkert att det behövs salt - smaka dig fram. Grilla fläsket i ca 5-7 min på varje sida tills det fått fin färg.
 
Potatis och bondbönsallad
 
12 kalla färska potatisar
3 tomater
1 salladslök
3 dl förvällda bondbönor
1 näve ruccola
1 näve mangold
1 näve bladspenat

3 msk olivolja
saften från 1/2 citron
salt & peppar
 
Dela potatisarna i mindre bitar, gör samma sak med tomaterna. Skiva löken och blanda alltsammans med salladen och bönorna. Blanda samman olja, citron, salt & peppar och ringla över salladen, servera med det grillade sidfläsket.
 
 
 
 
#1 - - Sara på Vardag.nu:

Så rustikt och gott det ser ut! Måste börja äta mer fläsk istället för bacon. Det är ju godare till mycket egentligen :)