Tomatsoppa med pasta

 
Jag gillar ju tomatsås och soppor så det här var en bra kombination. Inspirationen till den här soppan kom från Charlotta som bjöd mig och Peter på en liknande soppa för några år sedan (!). Jag lade till lite pasta för att få soppan lite matigare och dessutom lite stekt pancetta för att få en god, salt smak. Om jag får välja passar konserverade körsbärstomater bäst till den här rätten, de har en sötare smak än de vanliga krossade tomaterna. Jag valde att ha kvar de hela tomaterna men det går ju också bra att mixa dem till en slät soppa om du hellre vill det.
 
Tomatsoppa med pasta och pancetta till 2 personer
 
1 burk konserverade körsbärstomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl vatten
50 g pancetta eller bacon
salt & peppar
olivolja
färska örter
 
4 dl kokt pasta
 
Ringla olivolja i en kastrull och hacka löken och vitlöken fint. Fräs löken tills den mjuknar och häll därefter i tomaterna, vattnet och salta och peppra. Låt puttra i ca 15 min. Skär pancettan eller baconet i tunna strimlor och stek i lite olivolja tills de fått fin färg. Servera soppan med pasta, strö över pancetta och färska örter vid servering.
 
 
 
 
Visa fler inlägg