Lammgryta med sambal oelek

 
Lördagens middag fick bli den här lammgrytan. Ett riktigt långkok (3 timmar) och massor av vitlök och hetta från sambal oelek. Resultatet: ett mört lammkött och en underbart god sås. Var försiktig med sambal oeleken, det var inte jag... Efter besöket på en marockansk restaurng i Paris för fyra år sedan är lamm som är lagat på det här sättet en stor favorit. Jag har inte kommit på hur man får couscousen så fluffig och fin som de men jag övar...
 
Lammgryta med sambal oelek till 4 personer
 
1 kg lammgrytbitar (jag använde en lammstek som jag skar i mindre bitar)
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
4 morötter
2 stora nävar bladspenat
2 paprikor
sambal oelek efter smak
1 liter vatten
salt & peppar
olja
 
Fräs grytbitarna i lite olja, hacka grönsakerna och låt dem fräsa med en liten stund, de skall inte få färg. TIllsätt spenat, krossade tomater och sambal oelek, salta och peppra. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt koka i minst två timmar. Gärna tre, då smakar det som bäst!
 
#1 - - Maria:

Hej!
Superspännande med er webbutik! !
Jag har redan hittat massor jag vill ha.
Och kommer garanterat besöka er butik i malmö också:)