Ricotta & apelsinpaj

 
Ok, jag lovar. det här är sista receptet på länge med chokladpajskal och färskost. Jag har fått pippi på det, jag vet, men det är ju så gott! Det här pajskalet fyllde jag med ricottaost smaksatt med apelsin. Jag kommer garanterat använda mig mer av det här receptet, inte minst till jul då det känns som en perfekt dessert. Apelsin och choklad liksom, vad kan gå fel?
 
Lördag morgon och jag har fått så mycket hundpussar att det räcker i en vecka. Vi har haft vår dagliga rutin, morgonpromenad, kaffe, mys i soffan och en snarkande hund. Lördagar när det är som bäst. Ha en trevlig lördag kamrater!
 
Ricotta & apelsinpaj
 
Recept till pajdegen hittar du här.
 
Fyllning:
 
200 g ricottaost
1 apelsin, saft och rivet skal
1/2 dl florsocker
3 ägg
1 msk vaniljsocker (jag använder mald vaniljstång)
 
Vispa samman ägg och ost, riv ner skalet av apelsinen och pressa ner saften, vispa ner sockret och vaniljsockret. Tryck ut pajdegen i en stor eller 6 mindre pajformar och förgrädda på 200 grader i ca 8-10 min. Häll därefter i ostsmeten och grädda i ca 25-30 min tills smeten är fast i konsistensen. Servera med färska bär.
 
 
#1 - - Karin O:

Smaskigt recept!

Svar: tackar! :D
Karin

#2 - - Fia:

Nu har jag gjort dina goda spenat & fetaostknyten! Så goda :)))
Har bloggat om det!
<3
kram
Fia

#3 - - William :

mums:D

#4 - - Katarina:

Åh, så gott! Ricotta är gott i bakverk!

#5 - - Snow White:

Det ser uuunderbart gott ut!!! Måste verkligen prövas!♥

#6 - - Min mat,bak och hälsoblogg:

Vilka härliga pajer!!! Verkar supergoda!!