Plommonmarmelad

 
 
Vi har den mest fantastiska morgonen här på västkusten och jag kan inte göra annat än att sitta och titta på den genom fönstret och känna de härliga sensommar/tidighöstvindarna fläkta lite i ansiktet. Minsta kraftansträngning och frisk luft resulterar i en grande hostattack och medföljande astma. Urk. Kunde haft en bättre helg men så är ibland.
 
Jag brukar få massor av plommon av vänner och bekanta och jag använder dem för det mesta till marmelad. Jag gillar plommonmarmelad på ostbrickan men äter den gärna också på sconesen. Det är superlätt att göra egen marmelad, se bara till att försluta burkarna ordentligt och förvala marmeladen i kylen. Är du sugen på fler marmeladrecept? Testa min solskensmarmelad och plommonmarmeladen med ingefära.
 
Plommonmarmelad
 
1 1/2 kg plommon (jag använde gula och röda)
1/2 dl vatten
ca 1 1/2 kg strösocker
1 citron (saft)
3 1/2 tsk fruktpektinpulver
1/2 dl strösocker att blanda fruktpektinet med
 
Skölj plommonen och kärna ur dem och skär dem i mindre bitar. Häll vattnet i en kastrull och lägg i plommonen. Låt koka under lock i ca 15 min. Tillsätt därefter socker och citronsaften. Låt koka i ytterligare 15 min – rör om under tiden.Blanda fruktpektinet med sockret och rör ner det i marmeladen. Låt koka i ca 3-4 min. Skumma av efter hand.Förvara marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar.
 
#1 - - Karin O:

Vad himla gott! Riktig delikatess:)

Svar: ja eller hur! och så lätt att göra :)
Karin