Pasta med blåmusslor

 

Frutti di mare är en av mina favoriträtter när det gäller italiensk mat, när vi är i Italien väljer jag allt som oftast en tallrik med denna fantastiska pasta. Här har jag skalat bort skaldjuren och bara använt mig av blåmusslor, det blir otroligt gott! Den här rätten är verkligen tacksam eftersom den är så lätt att göra men ser väldigt stilig ut och den är dessutom lätt att göra till många.
 
Fredag och jag är en riktig sömngångare. Efter affärsmingel, invigning och intervju med ett internetmagasin kom vi äntligen hem till vår säng 01.30 inatt. Men vilken rolig dag! Det är förmodligen först idag jag hinner landa och känna vad jag egentligen upplevt. Trevlig fredag på er!
 
Pasta med blåmusslor till 4 personer
Spaghetti till 4 personer
2 kg färska blåmusslor 
3 dl vitt vin
2 vitlöksklyfta
 
En näve färsk persilja
 
salt & peppar
 
Tomatsås
6 stora färska tomater
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
olivolja
salt & peppar
 

Skrubba musslorna i kallt vatten och sortera bort de som är öppna - använd enbart de stängda musslorna! Lägg musslorna, vinet, hackad vitlök och salt och peppar i en stor kastrull och låt sjuda på svag värmen i ca 5-7 min tills musslorna öppnat dig. De som inte öppnat sig slänger du. Sila av spadet och spara så länge.

Hacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja, de skall inte få färg utan bara mjukna. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i kastrullen. Häll i spadet från musslorna och låt koka i ca 25-30 min. Smaka av med salt och peppar.
Blanda tomatsåsen med nykokt pasta och lägg till sist på musslorna. Hacka persilja och strö över vid servering.
 
 
 
#1 - - Karin O:

Ser väldigt gott ut!

Svar: Tackar! Lovar att det är supergott!
Karin

#2 - - Linda - UM:

Ska absolut prövas och tack för igår! =)

Svar: Tack själv! Det var väldigt trevligt och härlig mat!
Karin

#3 - - Fia:

DEN tar jag sa polisen!!
Så gott! Älskar den rätten. När jag bodde i Malmötrakten gick vi "ofta" på Casa Mia på Södergatan och åt just Frutti di mare.
Love it!!

Svar: Ja den är fantastisk! Brukar äta den på Siciliana i Malmö, också jättegott!
Karin

#4 - - Malin´s Diner:

En rätt helt i mitt tycke, mmm så gott det ser ut. Älskar musslor men gör det så sällan. På italiensk restaurang väljer jag alltid Frutti de Mare.

Kram Malin