Honungsglaserade palsternackor

 
Vi har gått in i de rostade rotfrukternas tid igen här hemma - något vi äter i mängder på hösten och vintern. Igår testade vi ett nytt recept, honungsglaserade palsternackor. För att de inte skulle bli för söta tillsatte jag en skvätt citron - mums! Passade alldeles utmärkt till grillat kött - det här kommer vi laga igen!
 
Söndag morgon, jag steg upp 06.03 för att gå ut med en kissnödig hund. Förhoppningsvis blir det en tripp till en svampskog idag, jag vill ha kantareller till söndagsmiddagen. Trevlig söndag på er!
 
Honungsglaserade palsternackor till 4 personer
 
10 st stora palsternackor
2 dl olivolja
2 msk flytande honung
saften av 1/2 citron
salt & peppar
 
Skala palsternackorna och skär dem i mindre skivor. Rör samman samtliga ingredienser och gnid in palsternackorna. Grilla i ugnen i ca 20 min på 200 grader.
#1 - - Amy's piece of cake:

Ugnsbakade palsternackor är verkligen så gott! Har dock inte testat med citron på... får jag göra nästa gång. Söndagskramar till er!

#2 - - Sara på Vardag.nu:

Honung och citron på, mmm. Aldrig testat men låter kanon!

#3 - - Katinkas Kitchen:

Palsternackor som är sååå gott! Ugnsrostade som snacks eller tillbehör, i soppa... Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!