Grillade grönsaker med fetaostcreme

 
Jag är gräsänka den här veckan och det betyder urkass matlagning. Fil och nudlar ungefär. Det är så förbaskat tråkigt att laga mat till sig själv att jag helt enkelt låter bli. Jag blir lite avis på Peter som har hela Malmös restaurangutbud att välja mellan, (åh vietnamesiskt!) medan jag själv har en liten livsmedelsbutik som stänger kl 18. Men, det är inte synd om mig, idag fick jag pappas stekta torsk till lunch - yeey!
 
Jag tittade igenom sommarens bilder häromdagen och hittade det här receptet som jag inte tror att jag skrivit om, det är ett recept jag använder året rund, på sommaren grillar jag grönsakerna över öppen grill och på vintern får de grillas i ugnen - inte lika gott men det duger. Fetaostcremen används till allt, sallader, hamburgare och ibland som dippa.
 
Det ösregnar och jag tänker strax stänga ner datorn för idag och se sista avsnitten av tv-serien The Borgias - åh vad bra den är!
 
Fetaostcreme
 
2 dl fet creme fraiche
100g fetaost
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
 
Mosa osten med en gaffel och blanda med creme fraichen och oljan, pressa ner vitlökskklyftan och smaka av med salt och peppar. Tada!
 
 
#1 - - HemkäraHanna:

Det ser väldigt gott ut! Trots att jag inte är gräsänka fick jag ändå äta lunch allena idag. Det blev en omelett, mer fantasi hade jag inte till mig själv.

Svar: Nej det brukar ju bli den typen av mat, den här veckan har verkligen varit katastrof på matfronten, nästa måste bli bättre!
Karin

#2 - - Annika:

Mums va gott!

#3 - - Marja - Baka Sockerfritt:

Perfekt mat! Älskar grillade grönsaker, brukar själv ugnsgrilla!

Svar: javisst är det bra! Försöker byta ut mkt potatis och ris mot grillade grönsaker istället, det är ju minst lika gott :)
Karin

#4 - - Karin O:

Ser supermumsigt ut!