Grillade aprikoser med vaniljglass

 
Vi har grillat mycket frukt i sommar, det kommer jag sakna nu i höst. Visserligen kan man baka dem i ugnen men det smakar inte riktigt likadant. Härligt varma, söta frukter till kall vaniljglass, det är fina grejer det. Jag fick en glassmaskin i julklapp och efter det har det blivit mycket glass i efterrätt. Tyvärr är en glassmaskin ett måste till det här glassreceptet, om du inte har någon går det finfint att göra en semifreddo istället. Gott och enkelt.
Trevlig tisdag kamrater!
 
Vaniljglass till 4 personer
 
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
2,5 dl socker
2 st vaniljstänger
10 st äggulor
 

Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Koka upp frön och skal med grädd och mjölk och låt det svalna.  Vispa  äggulor och strösocker tills det är vitt och fluffigt och blanda sedan i grädden. Låt smeten sjuda på svag värme - den skall inte koka - låt sedan smeten stå i kylskåpet tills den kallnat och frys därefter i glassmaskinen. 


 

 
 
 
#1 - - Katarina:

Åh, mums så gott!

#2 - - Hanna :

Gud vad gott det såg ut! :)

#3 - - Petra:

Wow vad det ser smarrigt ut;) Tack för bra tips;)

#4 - - Petra:

Wow vad det ser smarrigt ut;) Tack för bra tips;)