Fetaostgratinerad butternut

 
Vissa dagar är det bra tur att man inte vet vad som ska hända för då hade man helt enkelt legat kvar i sängen och väntat tills dagen gått över. Idag fick vi åka till veterinären med lilla Glenn, mamma och pappas hund som fått en böld i nacken. Det blev ingen operation idag utan senare i veckan. Jag är så fruktansvärt blödig i såna här lägen, den lille prinsen var så duktig och satt i min famn medan han fick sprutor. Nu hoppas vi bara på att proverna är bra.
 
Dagens middag blev improviserad, jag håller fortfarande på att tömma frysen. Grillade chilirevben med fetaostgratinerad butternutpumpa fick bli tisdagsmiddag. Tjoff in med allt i ugnen bara så sköter det sig själv. Fetaosten gör sig finfint till den söta pumpan och passar alldeles utmärkt som tillbehör till kött.
 
Fetaostgratinerad butternutpumpa till 2 personer
 
1 stor butternutpumpa
100 g fetaost
olivolja
salt & peppar
 
Dela pumpan på mitten och skär "båtar" som är ca 2 cm breda. Lägg i en ungsfast form och ringla över olivolja. Salta och peppra och ställ in i ugnen på 200 grader. Låt stå i ca 15 min, därefter smular du över osten och låter stå i ytterligare 15 min.
#1 - - Sara på Vardag.nu:

Aldrig gett att laga pumpa, tänkt länge att jag ska göra det. Med fetaost på låter det ju supergott. Sugen på att testa nu! :)

#2 - - Marja - Baka Sockefritt:

Usch, har själv varit med en sjuk hund hos veterinären. Det var otroligt jobbigt!

Jag har börjat använda mig av butternutsquash. Skär i små bitar, har på olja + kryddor och ugnsgratinerr. Det är ett jättegott tillbehör!

#3 - - Katarina:

Maten ser väldigt god ut! Hoppas allt blir bra med Glenn! Kram