Sega havre och sesamkakor

 
Fredag och dagen började med byråkratiskt strul. 160 före i kön och telefonsvarare. Bah säger jag åt det. Nåväl, snart helg och jösses vad skönt det skall bli.
 
Gårdagens småkakor är in improviserad historia, jag tog helt enkelt det jag hade hemma. Resultatet? Ett par sega, knäckiga kakor med smak av havre och sesam. Hade jag haft lite mörk choklad hemma hade jag hackat den och slängt i den också. Lyx.

Trevlig fredag på er kamrater!
 
Sega havre och sesamkakor ca 12-14 st
 
150 g mjukt smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
11/2 dl havregryn
1/2 dl skalade sesamfrön
1/2 dl sirap
1/2 tsk bakpulver
 
Vispa samman smör, sirap och socker och blanda därefter i de torra ingredienserna. Forma små bollar som du lägger på plåt med bakplåtspapper, grädda på 175 grader i ca 12 min. Låt svalna innan du serverar så blir kakorna härligt sega.
 
#1 - - Katarina:

Segt, knäckigt och med smak av havre och sesam låter som ett toppenrecept! Trevlig fredag till dig också!

Svar: ja och jag som älskar sesamfrön är lycklig över att ha ett recept till att använda dem i :) kram!
Karin

#2 - - Bland bakverk och kastruller:

Havrekakor är alltid gott och sesam är ju oxå gott!!
Så det kan ju bara bli gott tillsammans!!!

Svar: eller hur! så tänkte jag också :)
Karin