En glimt av sommar

 
Det jag saknar mest med sommaren är bland annat alla färska frukter och bär. Jag äter jordgubbar varje dag under sommaren, det är ju så gott! Mitt godaste "smak-av-sommar-recept" är jordgubbar med vanilj. Jag värmer jordgubbarna med lite socker och äkta vanilj och använder det till rulltårta, i yoghurten, i tårtan eller som efterrätt med lite gräddmjölk.

Ni ska veta att jag uppskattar era styrekramar och pepping enormt! Det värmer i hjärtat varje gång jag öppnar bloggen och ser era kommentarer och jag konstaterar åter igen  att det här med att starta blogg var ett av de bästa besluten någonsin.
 
Jordgubbar med vanilj
 
3 dl jordgubbar
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker eller malen vaniljstång (smakar godast!)
 
Lägg jordgubbarna i en kastrull och häll i socker och vaniljsocker, låt puttra i ett par minuter och mosa jordgubbarna med en ballongvisp eller gaffel. Låt sjuda i ca 10 min och låt därefter svalna. Bevara i kylen.
#1 - - Linda - face by linda:

Sv: Så spännande det lät! Då kanske vi kan ha ett samarbete någon gång? =)

Svar: ja det är ju inte helt omöjligt, vi är alltid på jakt efter nya samarbetspartners :)
Karin

#2 - - Katarina:

Även om jag har tillgång till jordgubbar året runt, saknar jag ändå de finska/svenska bären :) Ditt recept låter gott!

#3 - - Ebba M's foto:

SV: Åh så kul!
Kram

#4 - - Helena:

Jag håller med dig att det är fantastiskt gott att äta alla färsk bär som står till buds på sommaren. Det låter gott med vanilj och jordgubbar:D

Tack! Chokladkaka är ju alltid mumsigt. Fast den fick åka in i frysen eftersom det inte blev något kalas när jag blev sjuk.