Äppelmos och första frosten

 
Jag vaknade upp till årets första frost. Tänk att  man blir lika förvånad varje år! Det var svårt att åka till jobbet idag, Akilles var på sitt allra kramigaste humör och vi hade frukostmys i soffan en lång stund innan jag masade mig iväg. Alla ni som vill ha mer av modeordet minsfullness i ert liv, skaffa hund säger jag!
 
Dagens recept är ett enkelt recept på äppel, eller äpplemos, vilket är rätt? Jag använder det på min dagliga gröt, det är ju så gott! Trevlig onsdag på er kamrater!
 
Äppelmos 
 
2 kg äpplen
2 dl vatten
6 dl socker (kan halveras om du vill ha lättsockrat mos)
1 krm askorbinsyra
2 krm natriumbensoa

Skala äpplena och ta bort kärnorna och skär dem i klyftor. Lägg äppelklyftorna i en gryta och häll på vattnet. Koka upp och koka på svag värme under lock ca 10 minuter tills äpplena är mjuka. Ta av grytan från spisen. Mosa äpplena med t.ex en stor ballongvisp tills de är ordentligt mosade. Tillsätt askorbinsyra, och socker och koka därefter upp ett par minuter till. Blanda till sist i natriumbensoat och häll därefter i moset i varma och rena glasburkar. Sätt på lock och förvara i kylen. 

 

 

#1 - - Linda - Cupcakesfluffan:

Jo man blev allt lite förvårnad när man tittade ut imorse och gräsmattan var vitt av frost, 1 plusgradhade vi, hemmagjort äppelmos är allt gott, har själv tänkt göra lite

#2 - - Min mat,bak och hälsoblogg:

Frosten har inte riktigt hittat hit till Skåneland, den kan gärna dröja ett tag till. Äppelmoset verkar gott, jag fick en hel påse äpple av en arbetskompis kanske jag skulle ta och göra lite äppelmos.

#3 - - HemkäraHanna:

Gott!
Jag har två små futtiga äpplen totalt i min trädgård. Det blir inte mycket mos det!

#4 - - sofie mumsfillibaba:

Stod och funderade idag när jag gjorde äppelpaj om jag inte skulle ta och göra lite mos också. Gott på gröten!

#5 - - Mårtenssons kök:

Ja, vad moset egentligen heter det tvistar de lärde om:) Oavsett vilket namn så är det gott!