Krämig chili och tomatbulgur

 
 
 
Vi har precis klämt i oss en av Peters favoriträtter - friterad kyckling med jordnötssås och gurksallad. Jag kan inte annat än hålla med honom, det är löjligt gott! Det blev dock inga bilder på födelsedagsmiddagen, istället ett recept på gårdagens lunch - krämig chili och tomatbulgur som serverades till gratinerad falukorv. Bulgur är en sån där räddare i skafferiet, jag använder det till allt, från att göra matigare sallader till goda tillbehör som detta.
 
Imorgon bär det av till Malmö för en snabbvisit. Jag ska passa på att njuta lite av caféliv och sandstrand. Bra kombination det där.
 
Krämig chili och tomatbulgur
 
4 dl bulgur
1 burk krossade tomater
5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 röd chilifrukt
salt & peppar
 
Häll bulgur, vatten,krossade tomater, finhackad chili i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 10 min. Smaka av när bulguren är genomkokt. Tag av plattan och tillsätt creme fraichen och smaka av med salt och peppar. Tada!
 
Visa fler inlägg