Bruchetta med krämiga champignoner

 
 
Söndagslunch när den är som bäst. Efter att ha hunnit åka 20 min fram och tillbaka från Göteborg innan klockan ens var 11 kändes den här mackan väldigt välkommen. Gjord på gårdagens bröd och härligt krämiga champignoner smaksatta med vitlök och basilika. I övrigt är det just väldigt mycket söndag idag. Grått, lite segt och småputtrigt. Promenad med hundarna väntar och därefter bra deckare. Jag har dessutom ett gäng bakpotatisar i ugnen så jag gissar att vi överlever den här dagen också.
 
Bruchetta med krämiga champignoner till 2 hungriga själar
 

4 st skivor bröd - gärna ett par dagar gamla
en skvätt olivolja
 
10 st champignoner
1 dl fet creme fraiche
1 vitlöksklyfta
färsk basilika
salt & peppar
smör
olivolja
 
Skär 4 st skivor av brödet och stek snabbt i mycket het olja. Lägg dem på en bit hushållspapper och låt rinna av.
Skär champignonerna i skivor, stek dem i smör och olivolja, pressa ner vitlöken och blanda ner creme fraichen. Smaka av med salt och peppar och riv ner färsk basilika. Lägg på röran på bröden och servera direkt. Voila.
 
#1 - - Katarina:

Gott! Ha en trevlig fortsatt söndag!

#2 - - Mårtenssons kök:

Det är ändå något härligt över en sådan söndag när man bara kan skrota runt och njuta av dagen:) En god middag på det så är vi nöjda.

#3 - - Amy's piece of cake:

Krämiga champinjoner... you lost me there mmmm låter riktigt gott :)

Hundnosen, just lovely! ;)

#4 - - Petra:

Å jösses vad gott;) Det ska jag testa.

Svar: gör det, jag gillar det skarpt!
Karin