Baguetter med havregryn & solrosfrön

 
 
Jag gillar att ge bort bröd, det är alltid uppskattat. Igår bakade jag bröd till min farbror och mina föräldrar. Varmt nybakat bröd är verkligen lyx. Jag gjorde en variation på mina baguetter, tillsatte lite pumpakärnor och solrosfrön samt havregryn, enkelt och gott. Efter en natt som har innehållit mer radiodokumentärer än sömn skall jag masa mig iväg till jobbet. Det blir en intressant föreläsning idag...tur att ämnet jag ska prata om sitter i ryggmärgen... Trevlig tisdag på er!
 
Baguetter med havregryn och solrosfrön

1/2 pkt färsk jäst
10 dl vetemjöl special
6 dl vatten
3 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 nypa salt
Solrosfrön till garnering

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt salt rör ner mjölet, havregrynen, pumpakärnorna och solrosfröna. Låt jäsa i 1 timme (allra helst över natten).  Rulla ut tunna bröd och snitta dem med rakblad (makabert) eller med vass kniv och låt jäsa i ca 30 min. Pensla bagetterna med vatten och strö över solrosfrön. Sätt ugnen på 250 grader och sänk till 225 när du sätter in baguetterna. Sätt in en djup plåt under plåten med baguetter och häll ca 2-3 dl vatten i den. På så sätt får baguetterna en sån där fin skorpa. Grädda i ca 15-20 minuter.
 
 
#1 - - Katarina:

Fina baguetter! Jag gillar havregryn och frön i bröd, ger ett trevligt tuggmotstånd!

Svar: ja visst gör det och det är lite trevlig variation tycker jag :)
Karin

#2 - - Anna:

Blir det tre baguetter? Ser såå goda ut! :)

Svar: jag fick till och med 5 smala baguetter :)
Karin

#3 - - Rebecca:

Åh det ser verkligen gott ut, älskar nybakat bröd!

#4 - - Fia:

Synd man inte är släkt...Gudars var gott det där såg ut!!
KRAM
Fia

Svar: haha jag kan skicka på posten! :D KRAM
Karin

#5 - - mandy - en musikblogg:

haha ja älskar den sista bilden med nosen som sticker fram :P jag älskar också att laga mat men framför allt att bjuda på den haha !

Svar: haha ja den där nosen är med precis överallt!
Karin

#6 - - mona:

så sjukt fina! man blir jättesugen på att dra igång en bakning själv. ska jag, jul nu ju!

Svar: do it! :D
Karin

#7 - - Paulina Suonvieri:

waaaaaa såå gott ser det ut! gott är ju så otroligt gott! jag bakar oftast inte (för det är då ganska enkelt att föör mycket gott slinker ner i magen) men när jag gör det då är det bröd som gäller ;D

#8 - - sannaantonia:

såg magiskt gott ut!

Svar: tack!
Karin

#9 - - Maria:

Finns nog inget godare än nybakat bröd! :)

Svar: jag håller med, det är lyx!
Karin

#10 - - Emma | Emmas bakblogg:

Ser väldigt gott ut!

Svar: tack!
Karin

#11 - - Caroline:

Oj så gott! Själv är det pepparkaks och lussebak just nu för mig =) Trevlig kväll!

Svar: det är inte dumt det heller, jag har inte hunnit med det än, det blir nog till helgen :)
Karin

#12 - - Annica Långvall:

Måste nog slänga ihop lite surdegsbaguetter snart. Jag nästan känna doften genom bilden!

Svar: haha härligt!
Karin

#13 - - Sofia:

Ser verkligen supergott ut. Solrosfrön, pumpakärnor och salt, vilken bra kombo :-D

Svar: ja supergott om du frågar mig! :D
Karin

#14 - - felicia-:

åå gud så gott!

#15 - - Helena:

Vad gott med lite grövre baguetter! Undrar om jag inte skulle förbereda en deg ikväll så vi kan äta nybakat till frukost:)

Hoppas föreläsningen gick bra för dig trots den sömnlösa natten! Kram

Svar: nybakta baguetter på morgonen som är så gott! Ja det gick ok, som tur är finns det någon slags autopilot som sätter in så snart jag står framför en grupp studenter, :)
Karin

#16 - - Junitjej:

Åh, vad brödet ser gott ut!
Roligt att inlägget hamnade på startsidan! GRATTIS!

#17 - - Kajsa:

mumsigt !

#18 - - Cornelia:

Ser sjukt gott ut! Jag hatar att baka bröd. FIXAR inte att vänta medan det jäser. Jag får typ ryck och flippar ur. Det tar för lång tid... Haha!

#19 - - Food around my World:

De ser riktigt goda ut! Ja, tyvärr så är det lyx med hemmagjort bröd!!

#20 - - conscious:

Åh så gott. Baguetter är så smarrigt!

#21 - - Bella Borgencrantz:

Gott det ser ut!

#22 - - Cindy:

Ser gott ut! ;)

#23 - - Jennie:

Åh, vilka fina baguetter! Jag gillar också att ge bort hembakat. Kanske ska barnens lärare få sådana här baguetter inlindade i fina kökshanddukar till jul... :)

/Jennie