Vintagemässan




Helgens vintagemässa var magisk! 1000 vintageälskare, musik, skratt och en massa gelehallon! Efter två dagar i montern var både jag och Hanna möra som få men lyckliga! Det är så roligt när ens produkter uppskattas, när tjejer kommer ur omklädningsrummet med största leendet och bara lyser för att de har hittat en fantastisk klänning som bara finns i ett exemplar i hela världen! Så ska det vara! Gå in i vår shop och titta på våra klänningar vetja!





Grillade grönsaker




Ibland behöver man bli påmind om det enkla som ofta är så gott. På sommaren grillar vi ofta grönsaker och äter till grillat kött, fisk, eller bara som de är. Ta dina favoritgrönsaker, ringla på massor av god olivolja, släng på ett par vitlöksklyftor och salta och peppra. Grilla i ugnen eller på grillen. Tada!

Purjotorsk




Efter en alldeles fantastisk helg är vi tillbaka på västkusten och vardagen. Skönt. Det är skönt med rutiner, att träna, äta ordentlige och hinna träffa familjen. Vårt hus är en byggarbetsplats, fönster i vardagsrummet har plockats bort, fasaden byts ut och golven målas. Jättekul men samtidigt förvirrande eftersom ingenting ligger där det ska. Jag säger som Timbuktu - det löser sig...

Idag får ni receptet på ett av mina bästa snabbmatsrecept - purjotorsk. Grädde, torsk, purjo och in i ugnen sen klart. Tjipp!

Purjotorsk

500 g torskfilé alt torskrygg
4 dl grädde
1 citron
3 msk smör
1/2 purjolök
salt & peppar

Blanda smör och mjöl tills du har en slät smet. Häll grädde och citronsaft i en kastrull och vispa ner smörblandningen. Skiva purjon och blanda med såsen. Salta och peppra. Lägg torsken i en ungsfst form och häll över såsen. Gratinera på 200 grader i ca 15 min. Servera med kokt potatis.

Fjärilar i magen

Jag har inte varit så här glad och haft så många fjärlar i magen sen filmpremiären i höstas. Vi har längtat i ett halvår efter att vara med på den här mässan och nu är det äntligen dagen d. Igår fixade vi etiketter på en sisådär 200 plagg och idag skall vi pimpa vår monter innan besökarna kommer. Det blir Paristema - såklart - med uteservering, rosa bubbel och en massa rosor. Eiffeltornet finns med på ett hörn.
Ha en fantastisk lördag kamrater - det ska jag ha!

Förberedelser

ojojoj nu är det nära! Imorgon kör vintagemässan i Malmö igång och vi fixar med förberedelser. Vilken tur att vi är världens bästa gäng säger jag, som stöttar varandra och peppar när orken tryter. Jag ser fram emot att träffa vintageentusister och kunder, 1000 st! Helt otroligt! Vi har pimpat butiken med ännu fler plagg och under mässan kommer vi ställa ut en sisådär 300 plagg. Pheew!
Ha en skön fredag kamrater!

Vit choklad & limemousse

Den här moussen använder jag ofta i tårtor, pajer eller i smördegsflarn. Den smakar himmelskt, kombinationen vit choklad och lime. Chokladen gör att moussen blir lite fastare och håller formen bättre.
Tillbaka i Malmö igen. Härligt väder och glatt humör. Igår kväll tog vi en promenad på stranden och jag överdriver inte när jag säger att det kändes som en sommarnatt, härligt! Idag väntar märkning av en sisådär 200 klänningar till vintagemässan - roligt!

Vit choklad & limemousse

100g vit choklad
2 äggvitor
4 dl vispgrädde
skal och saft av 1  lime

Vispa äggvitorna tills de är vita och fasta, vispa grädden "lagom hårt". Smält chokladen över vattenbad (var försiktig, vit choklad bränner väldigt lätt!) Rör samman choklad och grädde, blanda ner rivet skal från limen och pressan över saften. Vänd försiktig ner äggvitorna, rör ej hårt! Låt vila i kyl i någon timme innan servering. Smakar himmelskt med hallon, lovar!


Svart hund, vitt golv

Vi målade golvet vitt eller rättare sagt i en nyans som hette ljus latte i sovrummet. Sanningen är att den var kritvit. Jag gillar vita golv men efter en titt på golvet när Akilles legat där var det inte roligt längre. Vita golv och en svart hund som fäller är helt enkelt inte roligt. Jag är inte en sån där typ som väljer den tunna kalla jackan framför den stora bylsiga supervarma och samma sak gäller hemma. Det måste vara praktiskt annars får det vara. Så, det blir en nyans som heter ljus nougat istället...det kommer blir bra det också...

Kikärts & tomatsallad





Jag är en riktig bön och kikärstälskare. Såpass att jag kokar mängder av bönor och fryser in så att jag alltid har dem hemma. Det är ju bästa snabbmaten, bara att kasta i grytan eller i en sallad som i det här fallet. Den här salladen passar till allt, men vi äter den oftast till grillat kött eller kyckling.

Idag packar jag. Halva garderoben verkar åka med till Malmö när det är dags för vintagemässa, möten och annat roligt. Sommarvärmen har överumplat mig. Jag letar efter sandaler och klänningar som inte blivit använda på ett bra tag, eller rättare sagt ett år eller så.

Kikärts & tomatsallad

3 dl kikärtor
3 tomater
1 rödlök
1 knippe persilja
olivolja
balsamicovinäger
salt & peppar 

Hacka tomaterna och skiva löken. Blanda med kikärtorna och ringa över olivolja och balsamicovinäger. Smaka av med salt och peppar.

Rabarber & jordgubbskompott med vanilj




Lise-Marie gör världens godaste sylt med rabarber, jordgubbar och vaniljstång. Jag gjorde om receptet lite och gjorde en kompott på samma tema istället. Så underbart gott med gräddmjölk. Tar 10 minuter att göra och smakar sådär som en söndasgsefterrätt hos en mormor förväntas smaka.


Idag har vi varit på stora inköptsundan. Köpt mer färg - vet inte hur många liter vi köpt vid det här laget...Fint blir det iaf. Imorgon bär det av till Malmö där vi skall spendera helgen. Lördag-söndag är det vintagemässa och det ser jag fram emot! 1000 personer förväntas komma och jag tror det kommer bli fantastiskt!

Nu: powerwalk.

Rabarber & jordgubbskompott med vanilj

6st
rabarberstjälkar
2 dl jordgubbar
1 vaniljstång

2dl socker
1dl vatten

Skär jordgubbarna och rabarbern i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Häll i vattnet och sockret och koka i ca 10 min. Låt vaniljstången koka med. Servera med gräddmjölk eller creme fraiche.


Sparringpartner





Kl 07.00 i morse gav vi oss ut på värsta träningspasset, jag och min bästa träningspartner - Akilles. Han är framavlad för att tävla i drag, dvs han är en draghund. Jag vet inte riktigt hur min sambo tänkte när han köpte en sådan hund som kräver mycket motion men men...Vi sporrar varandra bra iaf, han tycker det är jättekul att var ute och powerwalka och springa och det är så härligt när vi hittar flowet och springer i takt haha...

Nu kaffe i soffan...

Visa fler inlägg