Hurtiglimpan





Jag bakar massor med bröd för tillfället och experimenterar gärna med ingredienserna. Just nu testar jag kalljäsning och degar med filmmjölk som jag tycker mycket om. Den här limpan är ett fint exempel på det, den får jäsa länge i kylen och smakar så där friskt och gott.

Ett tips är att sätta degen ikväll, låta den jäsa i kylskåpet över natten och imorgon baka ut degen och ha ett gott och nyttigt lördagsbröd.

Hurtiglimpan


1 pkt färsk jäst
7 dl vatten
3 dl filmjölk
5 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 nypa salt

Rör samman jäst med vatten, salt och filmjölk. Tillsätt mjölet under omrörning, spara ett par dl till utbakningen. Kör i maskin i ca 15 min och sätt därefter in i kylen och låt jäsa i minst 5 timmar. Baka ut och lägg i en brödform och låt jäsa i ca 45 min. Baka i ugn på 225 grader i ca 35-45 min.



#1 - - Carola Carlsson:

Hej Fia! Låter jättegott. Tror jag ska prova detta recept någon dag.



Kram Carola

#2 - - Katarina:

Kalljäsning ger en god smak till brödet och även till kanelbullar!