Färskpotatis med basilika & valnötspesto

 
Ett av de bästa sätten att ta vara på kall nypotatis enligt mig (förutom att skiva den på knäckemackan) är att blanda den med den här härliga peston. Den här potatisen passar till precis allt och smakar ljuvligt av fräsch basilika. Receptet räcker som tillbehör till 4 personer, vill du servera den till t.ex. en buffé är det bara att dubbla eller trippla receptet.
 
Idag har regnet äntligen upphört och jag tittar på ett blått, skimrande hav utanför mitt fönster. Då och då glider en segelbåt förbi. Det märks att det börjar bli semestertider. Idag skall vi äntligen måla golvet i det nya vardagsrummet. Sakta, men säkert börjar den nya våningen forma sig. Jag njuter av vårt färdiga sovrum, av tapeterna, den nya garderoben, det blanka golvet. Vilken skillnad ett vackert rum kan göra!
 
Färskpotatis med basilika och valnötspesto (till 4 pers)
 
12 st kalla potatisar
1 kruka basilika
2 dl valnötter
2 dl olivolja
1 citron
salt & peppar
 
Dela potatisen i mindre bitar. Mixa basilika med hälften av nötterna samt citronsaft från 1/2 citron, citronskal, salt och peppar. Blanda med potatisen. Hacka de övriga nötterna grovt och strö över vid servering.
 
#1 - - Fotograf Malin Sundin:

mums vad gott :)

#2 - - Katarina:

Ja, potatissallad med pesto är så gott! Jag gjorde en till midsommar och hade också i ugnsrostade körsbärstomater!

#3 - - Joanna / by blondie:

Åh vad gott det där såg ut :)