Stekt långa med dillsmör och rödbetor

 
Det här kan vara den godaste fiskrätten vi ätit på länge. Stekt långa, nypotatis, dillsmör och färska, kokta rödbetor. Mathimmel. För en fiskälskare som mig är det få saker som slår den här typen av mat. Den påminner mycket om medelhavets mat som också ligger mig varmt om hjärtat. Det är få, men mycket fina råvaror och smaker, och smaker som man känner i varje tugga. Det är kärlek det.
 
Stekt långa med dillsmör och rödbetor till 4 personer
 

8 st långafileér
mjöl
salt & peppar
smör
 
Börja med att koka under potatisen och rödbetorna.Vänd fisken i mjölet och salta och peppra, stek i rikligt med smör. Glöm inte att salta vattnet ordenligt.
 
Dillsmör
150 g smör
1 knippe färsk dill
 
Smält smöret i en kastrull och hacka dillen grovt. Rör ner den i smöret och servera direkt.