Semifreddo med maränger, choklad och mascarpone

 
 
 
 
 
Efter att ha tagit en första tugga av den här semifreddon kunde både jag och Peter konstatera att det här är något av det godaste jag någonsin lagat. Punkt. Glass i all ära men det här slår allt. En krämig vaniljglass möter mascarponeost, mörk, fyllig choklad och slutligen krispiga maränger. Himmel. Det fina med semifreddo (som för överigt betyder halvfryst)  är att man inte behöver någon glassmaskin för att laga den, det räcker med att den står i kylen i en sisdär 2-3 timmar sedan är den klar. Det dumma är att man inte kan frysa in den igen, vilket gör att man måste äta upp allt på en gång. Attans. Självklart går det bra att smaksätta semifreddon med vad man råkar ha hemma, tex. bär, nötter eller frukt. Testa er fram!
 
Semifreddo med maränger, choklad och mascarpone
 

5 dl vispgrädde
3 äggvitor
3 äggulor
100 g mascarponeost
2 dl socker
100 g mörk 70-procentig choklad
20 st maränger
 
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa därefter äggvitorna med någon matsked socker tills du har en fast marängsmet. Vispa slutligen  grädden och vispa även ner mascarponen när grädden har tjocknat. Blanda grädden med äggulorna och vänd därefter ner marängsmeten. Krossa marängerna och vänd ner i smeten. Smält chokladen och rör ner den, vänd inte för mycket utan låt chokladränderna synas. Lägg plastfolie i en ungsform och häll i smeten, Frys i ca 2-3 timmar och låt tina lite innan servering.
 
 
 
#1 - - The Daily Meals:

Sv. DET DÄR ser gott ut! :D

#2 - - Gabriella:

SV: Javisst är det härligt att fynda second hand! Man kan hitta fina saker till väldigt bra priser, o vara ensam om det. Fullträff enligt mig=)

Oj så gott det ser ut! Detta kanske är något att prova till helgen?=)

Svar: gör det! Det är så enkelt att laga och smakar ljuvligt!
Karin

#3 - - Preggot Tish:

ÅH. Vad gott det låter och ser ut. Måste jag prova!

#4 - - Emmy:

Semifreddo är så grymt gott. Hallon tycker jag är gott att mosa i, det ger en frisk brytning till söta maränger och den lite bittra mörka chokladen.

Har du lust att maila mig för jag hittar inte din mailadress :-)
remsansbistro@hotmail.se


Svar: Fixat! :)
Karin

#5 - - Anonym:

Så fantastiskt gott det ser ut!
Nu ska här testas.

Svar: Gör det! Det blir ju så gott och är väldigt enkelt :)
Karin

#6 - - Anonym:

Å som en dröm.....;)

#7 - - Kim:

Går ju inte att motstå den beskrivningen :)

#8 - - Ellen:

Oh, hjälp, vad gott det ser ut.

#9 - - Sandra Marinoni:

Åh! Det ser sjukt gott ut! Synd att jag har sån himla liten frys hemma, haha. Får göra det medan jag är hos mina föräldrar!

Svar: ja det här var en riktig hit, nästan godare än vanlig glass och det säger inte lite :)
Karin

#10 - - Marie Bergman:

Åhh, galet gott =)

#11 - - Johan:

Jättego

#12 - - Emma :

Hej,
Denna måste provas till familjemiddag. Hur många portioner räknar ni att receptet är?

#13 - - Emma :

Hej,
Denna måste provas till familjemiddag. Hur många portioner räknar ni att receptet är?