Grekisk bönsallad med fetaost

 
Fetaost har förmodligen varit den ingrediens vi har konsumerat mest den här sommaren. Jag använder den i allt, i såser, sallader, marinerad i olivolja och i bröd. Med viss risk att över konsumera, men det är ju så gott! Just den här salladen med bönor blir härligt matig och jag äter den gärna precis som den är men den funkar lika bra till grillat. 
 
Nu är mässan äntligen igång och gårdagens vernissage gick fint. Idag är det dags för allmänheten att komma och titta och jag har en känsla av att det kommer bli mycket folk, intresset verkar vara enormt. Mässan i sig är som en bastu och både jag och Peter svettades väl bort ett par tre kilo igår. Det är lite ironiskt att sommarvärmen kommer när man skall stå inomhus på en mässa... Det finns så mycket fint på mässan att man knappt vet vad man skall rikta in sig på. Själv har jag riktat in mig på ett par gamla fina jäskorgar och en bricka. På återseende!
 
Grekisk bönsallad med fetaost
 
4 dl blandade bönor, t.ex kikärtor och bondbönor
100 g fetaost
3 tomater
1 rödlök
1 dl svarta oliver
1 näve färska örter t.ex oregano eller basilika
olivolja
citron 
salt & peppar
 
Skiva rödlöken och tomaterna och blanda med bönorna. Ringla ner olivolja och saften från 1 /2 citron. Hacka ner örterna och blanda ner oliverna. Smaka av med salt och peppar. 
#1 - - erika:

såg supergott ut !

Svar: ja och det är så enkelt också :)
Karin

#2 - - Karoline | Gröna Skafferiet:

Men oj så gott! :)