Favorit i repris - basilikasnäckor

 
Idag är det (äntligen) dags att åka hem till västkusten igen. Jag längtar löjligt mycket efter min egen säng och hunden. Jösses vad blödig jag är. Först väntar en sista dag på mässan. Gårdagen var fantastiskt rolig, vi får så mycket fin respons och det är härligt att se damer i 60-årsåldern köpa klänningar de bar när de var 20. Det prutas friskt och jag tycker det är härligt. Själv har jag köpt en bricka hittills och spanar på en lampa och en fin plansch, det är livsfarligt att gå runt och titta, det finns så otroligt mycket fint!
 
Idag kommer receptet på en favorit på buffén, basilikasnäckor. Tänk kanelbullar fast bröd fyllda med basilika och pinjenötter istället. Riktigt gott och alltid väldigt uppskattat. 
De kan naturligtvis varieras i oändlighet, tillsätt det du tycker om, t.ex. fetaost, mozzarella, parmesan, oregano, soltorkade tomater. 

ca 20 st basilikasnäckor

10 dl vetemöl
6 dl vatten
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 mks olivolja
1/2 kruka basilika

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda jästen och saltet i mjölket och tillsätt ljummet vatten. Jag körde min deg i matberedaren i ca 10 min. Hacka basilikan och låt de blandas med i degen. Jäs i ca 45 min. Kavla ut degen på mjölat bord precis som du gör när du bakar kanelbullar. Lägg på basilikablad, strö över lite havssalt och ringla över olivolja. Rulla ihop degen och dela rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Jäs i ca 30 min. Stö över lite pinjenötter och ringla över lite olivolja innan gräddningen. Grädda i ca 8-10 min.
 
 
#1 - - M ä r t h a . V:

Hey! :) Jag har precis skapat min blogg & det invigs med en liten tävling i samarbete med Weskins. Titta gärna in i min blogg & delta i tävlingen! Det skulle vara jättekul :3 Kram Märtha, mvphotos.blogg.se!

#2 - - Ellen:

Oj, det här var något nytt för mig! Verkar väldigt gott. Mmmm, basilika.