Chokladtårta med mascarponekräm och jordgubbar

 
 
 
 
 Till 30-årskalaset bakade jag en chokladtårta med mascarponekräm och toppade med jordgubbar. Det blev en härligt mäktig tårta som var lätt att baka och som gillades av många. Om du vill går det bra att bara servera kakan med vispgrädde. 
 
Chokladkaka med mascarponekräm
 
250 g smör
3 ägg
6 dl mjöl
3 dl socker
100 g 70 procentig choklad
1 dl creme fraiche
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Vispa ihop smör, socker och ägg. Tillsätt övriga ingredienser och vispa tills du har en slät smet som är relativt fast i konsistensen. Den skall inte vara rinnig. Häll i en form med löstagbara kanter och grädda i ca 30 min på 175 grader. Kakan skall vara lite kladdig i mitten när du tar ut den. 
 
Mascarponekräm
100 g mascarponekräm
3 dl vispad grädde
vaniljsocker
 
Vispa grädden och blanda därefter ner mascarponen och vispa tills du har en slät smet, sockra ev med lite vaniljsocker. Bred ut krämen på den kalla kakan och toppa med jordgubbar.