Ungsstekt kyckling med sötpotatis och ingefära




Det här är förmodligen min sambos favoriträtt. Kyckling som man kan gnaga på och underbart mjuk sötpotatis med smak av ingefära. Det bästa med den här rätten är att den sköter sig själv och smakar som om man har daltat med den i timmar. Det här är ingen middag du lagar på 45 minuter, nej det här är slow food när den är som bäst. Sätt in kycklingen i ugnen, 1,5 timmar senare lägger du i sötpotatisen och efter ytterligare 30 min är middagen klar. Worth waiting for...

1 hel kyckling
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl olivolja
50 g smör
6 st sötpotatisar
5 cm riven färsk ingefära
salt & peppar

Lägg kyckligen i en stor ungsfast for. Häll vatten och vin i formen. "Smörj" in kycklingen i smör och slutligen lite olivolja. Salta och peppra. Täck över formen med folie. Sätt in i ugnen på 200 grader och låt stå i ca 1,5 timmar. Skär potatisen i klyftor och riv ingefäran. Tag ut formen ur ugnen och lägg i potatisen, strö över ingefära och ringla lite olivolja över potatisen, täck över med folie och låt stå i ca 30 min.




#1 - - Karin:

Åh vad gott!

#2 - - Sanna:

Gott:)

#3 - - Katja - Foodelicious:

En maträtt helt enligt mina smaker! Älskar kyckling och älskar sötpotatis. Gott gott!

#4 - - Bella Davis:

hej där! Hoppas allt är bra =) vill du synas bland 100-tals fotografer,agenturer/agenter och tidninngar? eller bland 4000 läsare? isf ska du anmäla dig till min Modell tävling mer om det hittar du här http://blogg.veckorevyn.com/belladavis/



Xoxo

#5 - - Nina:

jag gillar slowfood och kyckling och sötpotatis. så jag gissar att jag hade gillat detta!

#6 - - HemkäraHanna:

Är det lika gott som det är vackert så lär det vara värt att vänta på.

#7 - - Amy's piece of cake:

Sötpotatis är verkligen så gott! Hur blev det med ingefäran till? Har inte testat den kombon, kram!