Sesamkyckling med asiatisk gurksallad - favorit i repris






Det är söndag och jag har migrän. Det började igår kväll och har eskalerat. Huga. Det är bara att bita ihop. Ta en varm dusch och jobba på. Ikväll bär det av till Göteborg och festival för hela slanten.

Vi äter mycket kyckling här hemma just nu, kanske för att det går snabbt och går att variera men många olika smaker. Häromdagen blev det en kombination med sweetchili och sesamfrön, till det den goda asiatiska gurksalladen.

Sesamkyckling & limekyckling 
4 kycklingfiléer
olivolja
salt & peppar
sesamfrön
2 lime - saften


Lägg kycklingen i en ungsfast form, häll över olivolja, pressa över limen, salta och peppra och strö över sesamfröna. Grilla på 250 grader i ca 15 min. Tag ut kycklingen och ringa över sweetchilisås. Servera med gurksallad och jortnöttsås.
#1 - - fia:

Perfekt med så enkla måltider. Helt klart ska jag testa!

#2 - - sofie mumsfillibaba:

Ajajaj....inte migrän nu!! I morrn måste du vara pigg! Ja, kyckling är ju perfekt att variera. Den gurksalladen lät smarrig. Har gjort något liknande med risvinäger mm.