chilikyckling med sesamwook



Kålfrossan fortsätter, det här är en wook som innehåller tre olika kålsorter, morötter, sesamfrön och chili - gott! Vi gjorde chilikyckling till wooken och det blev finfint vill jag lova. Idag håller vi till i Malmö och det känns bra att få fylla på med lite storstadsfikor och träff med vänner. Trevlig fredag kamrater!

Chilikyckling med sesamwook

1 kg kycklingben
1 dl rapsolja
röd chili
paprikapulver
salt & peppar

Blanda 2 dl olja med kryddorna och hackar röd chili  och häll över kycklingbenen. Grilla i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Sesamwook

2 dl strimlad rödkål
2 dl strimlad vitkål
2 dl strimlad savoykål
2 strimlade morötter
2 strimlade rödlökar
rapsolja
sesamolja
sesamfrön salt & peppar
1 dl vatten
soja

Häll ett par matskedar rapsolja i en wook eller stekpanna och häll i samtliga strimlade grönsaker, wooka snabbt
och strö över kryddorna. Häll på vattnet och sojan och låt puttra någon minut. Vid servering strör du över sesamfrön.

#1 - - Anonym:

Mums vad gott!

#2 - - Anonym:

Låter gott med kålwok :) Hoppas ni har det bra i Malmö

#3 - - Frida:

Det där såg ju jättegott ut!!

#4 - - Petra:

Du kan verkligen konsten att laga mat;) Jag blir sugen på allt jag ser;)