Semleskorpor




Att ta vara på torra kanelbullar, semlor och lussekatter är ett genialiskt sätt att få riktigt goda skorpor på bara 30 minuter. Jag brukar dela dem i tunna skivor, pensla med smör, socker och kanel eller kardemumma och låta dem stå på 200 grader i ca 15 minuter och därefter eftervärme i ca ytterligare 10 min. För ett par dagar sedan var det semlebullarna som fick bli skorpor, penslade med smör och kardemumma. De blev faktiskt lite beroendeframkallande...


Semleskorpor

4 st semlebullar
50 g smält smör
strösocker
kardemumma

Skär bullarna i ca0,5 cm tjocka skivor. Pensla med smör och strö på kardemumma och socker efter smak. Lägg på plåt och låt torka i ugnen på 200 grader i ca 20 min, jag lade på folie efter 10 minuter för att de inte skulle få för mycket färg. Stäng av ugnen och låt dem torka i ca ytterliga 10 min. Förvara torrt.



#1 - - Rebecka:

Haha! Verkar vara fler än du som gillade dom :) Jag gjorde skorpor av semelbullarna förra året. Ska nog göra det med dom där tråkiga bullarna som ligger i skåpet nu också :)

#2 - - Amy's piece of cake:

Har aldrig testat detta...! Har två semmelbullar kvar i frysen :)

Söt nos ;)

#3 - - sofie mumsfillibaba:

Jag tror dig!

#4 - - Charlotta:

NOSBILD!!!!! KÄRLEK.

#5 - - Anneli:

Åhhh, hundnos och hundslick.....jag blir tårögd av längtan