Semleskorpor




Att ta vara på torra kanelbullar, semlor och lussekatter är ett genialiskt sätt att få riktigt goda skorpor på bara 30 minuter. Jag brukar dela dem i tunna skivor, pensla med smör, socker och kanel eller kardemumma och låta dem stå på 200 grader i ca 15 minuter och därefter eftervärme i ca ytterligare 10 min. För ett par dagar sedan var det semlebullarna som fick bli skorpor, penslade med smör och kardemumma. De blev faktiskt lite beroendeframkallande...


Semleskorpor

4 st semlebullar
50 g smält smör
strösocker
kardemumma

Skär bullarna i ca0,5 cm tjocka skivor. Pensla med smör och strö på kardemumma och socker efter smak. Lägg på plåt och låt torka i ugnen på 200 grader i ca 20 min, jag lade på folie efter 10 minuter för att de inte skulle få för mycket färg. Stäng av ugnen och låt dem torka i ca ytterliga 10 min. Förvara torrt.



Visa fler inlägg