Stollen Peter eller Peters stollen

 
 
Ok, jag ber om ursäkt för rubriken, men jag kunde bara inte låta bli. När vi är ute och far i Europa är det vissa saker vi blir lite mer exhalterade av att hitta i matbutikerna, för min del är det typ fransk nougat i 2 kilosblock men för Peter är det den tyska stollen som framkallar hurrarop. Fråga mig inte varför, men lycklig blir han. Denna tyska traditionella julkaka skall symbolisera jesusbarnet och är fylld med cognac och syltade frukter. (Typ det enda i matväg jag inte klarar av att äta). Peter har iaf infört en ny tradition i vårt kök och varje år skall vi numera baka stollen. Receptet vi använde hittar du här.
 
#1 - - Fia:

Jag minns bara att jag upplevt de där "stollarna" som lite torra?! Men man kan väl prova igen och se om smaklökarna förändrats!
:))
KRAM
Fia

Svar: Den här blev inte så torr, det är mer frukten jag har problem med :/
Karin